Működési elv

PENETRON egy cementszerű, hajszálerekben ható, vízzáró termékcsalád. Ez a hagyományos cementből, kvarcból, speciális minőségű homokból és többféle aktiváló vegyszerből álló keverék minden eddiginél hatékonyabb vízzáró betonrendszer kialakítását teszi lehetővé.

1. A PENETRON vegyszer az ozmózisnyomás, a Brown-mozgás és a szárazrészecske-reakció révén beszivárog a beton hajszálereibe.

2. A PENETRON aktív összetevői reakcióba lépnek a beton különböző ásványi anyagaival, és oldhatatlan kristályokat képeznek, amelyek kitöltik a maximum 400 mikron szélességű repedéseket, pórusokat és üregeket.Ez a kristálynövekedés a beton legmélyebb rétegeiben (a tapasztalatok szerint az alkalmazás helyétől akár 1 méteres távolságban) is végbemegy.

3. A vízmolekulák (és számos egyéb vegyszer) ezután már nem tud áthatolni a betonon, de a levegő át tud jutni rajta, ezáltal a beton képes a lélegzésre, és elkerülhető a páranyomás kialakulása.

4. Nedvesség hiányában a PENETRON összetevői észrevétlenül ott maradnak az anyagban, de ha a nedvesség bármikor újra megjelenik, a szigetelési folyamat automatikusan újra beindul, és beszivárog a beton még mélyebb rétegeibe.

A PENETRON az alkalmazás után folyamatos szigetelést biztosít. A PENETRON állandó hatását cégünk ISO 9002-es minőségbiztosítási szabványa garantálja..

Tovább a felhasználási területekhez

Kristályok1

A képen a repedést kitöltő durvaszemcsés, hosszúkás kristályok és finomszemcsés, tűszerű kristályok láthatók. Ezek a kristályok teljesen kitöltik, és vízzáróvá teszik a repedést.

Kristályok2

A fenti repedésről készült BEI-felvételen látható, ahogyan a képződő Penetron kristályok szigetelik a repedést.

Kristályok3

A BEI-felvétel nagyításán láthatók a repedésben lévő hosszú kristályok és a finom tűszerű kristályok.